22 d’octubre del 2007

De... El poder...



... de les paraules.



AGATHOS: T'he parlat, Oinos, com a un nen de la bella Terra que va morir fa poc, d'impulsos a l'atmosfera de la Terra.
OINOS: En efecte.
AGATHOS: I mentre et parlava així ¿no t'ha vingut a la ment cap idea sobre el poder físic de les paraules? ¿No és tota paraula un impuls a l'aire?


Edgar Allan Poe. Retall del conte: EL PODER DE LES PARAULES.


5 comentaris:

Poeta per un dia ha dit...

La sàbia Ursula K LeGuin, als seus contes de Terramar, presenta un tipus de màgia molt particular: la màgia de les paraules i els noms. Si vols tenir poder màgic sobre algú, només cal que descobreixis el seu nom verdader. El poder de les paraules és etern, i cal anar amb molt de compte en usar-les.

Petonets!!

digue'm ariadna ha dit...

Neu caiguda, neu acabada de caure, neu de fa temps, neu de després de ploure,... més de seixanta noms per a cada tipus, classe, estat, edat i qualitat de la neu, en karhidi (La mano izquierda de la oscuridad, U. K. LeGuin)... Es poden fer llargues llistes de noms, de paraules, per la neu, el gel, el vent, la pluja... però, poeta, m'agrada mirar: com cau la neu, com brilla el gel, com bufa el vent i com mulla la pluja... i, m'agrada llegir: com altres senten fred en caure aquesta neu, s'enlluernen en veure brillar aquest gel, s'arrauleixen en bufar aquest vent i es mullen amb aquesta pluja... Saps? Sí que tenen màgia, però crec, que aquesta augmenta i els hi dóna l'eternitat, quan no van soles, quan no són buides, quan porten sentiments i silencis, quan t'emocionen i quan et deixen sense... paraules.
... Petonets...

Anònim ha dit...

preciós!

horabaixa ha dit...

Hola Ariadna,

No son pas buides, gens. I a més d'emocionar-me, m'has deixat sense paraules. Es aixó algo de màgia ?

Sencillament Preciós el teu comentari

digue'm ariadna ha dit...

Horabaixa... potser és aquesta màgia la que realment omple les paraules que escoltem, que llegim, que ens imaginem, que escrivim, que diem, però, sobretot, que sentim... moltes gràcies...