10 de setembre del 2008

La mano de la buena fortuna



Goran Petrovic
LA MANO DE LA BUENA FORTUNA
Ed. SextoPiso

"Había libros que contenían sólo el pasado, un pasado tan remoto que las formas existían sólo gracias a los espectros. Libros por los que resonaba el murmullo humano, la música y la risa, pero donde al acercarse uno encontraba solamente un eco secular. O libros que visitaban sólo los inducidos en un intento de reconstruir de los vestigios el aspecto de una construcción, o extraer de un olvido más pesado que la pesadez más grande, un pensamiento valioso. Y también existía la realidad que se parecía a esos libros, sólo que a diferencia de ellos, ésta no se podía cerrar ni dejar de lado."



Quan llegir es torna la manera de viatjar pel món sense sortir d'una habitació. Quan la lectura esdevé total, compartida i simultània, els lectors poden arribar a trobar-se. Quan el llibre passa a ser un espai per habitar, la narració es torna perfectament perceptible.

Un jove corrector rep un encàrrec: modificar Mi legado. Comença la seva feina i descobreix en el llibre que no està sol. Hi ha lectors capaços d'explorar aquells indrets que formen part de la narració no explicada, no descrita. Tots ells són els habitants del llibre, un lloc físic de trobades i relacions. L'escriptor va crear aquest espai per a la seva estimada de dits bruts de llapis de colors. Ell el va escriure per a poder viure i fugir d'una realitat adversa i va esdevenir un llegat per uns pocs.

Una lectura descriptiva, humana i màgica, que parla de l'amor en el llibre i pel llibre.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que m'agradaria llegir-lo.
Però vaig tan lenta... no dedique a la lectura el temps que jo voldria i no el puc estirar. Ara estic llegint un llibre de relats que em vas donar a conéixer tu, i encara en tinc 3 0 4 llibres més pendents!!!
Què hi farem?

Anònim ha dit...

Demà començo les tan esperades vacances, així que prenc nota de la recomanació. Com que no hi ha pressupost per a viatges, aprofitaré per llegir força!

L'Espolsada llibres ha dit...

Me l'apunto!

digue'm ariadna ha dit...

Novesflors... Mai hi ha prou temps per llegir tots el que voldriem, però l'important és anar llegint al nostre ritme, gaudint de la lectura... Per cert, quin llibre és?...

Olívia... La lectura és una preciosa manera de viatjar i d'habitar altres llocs i altres vides, així que desitjo que gaudeixis molt d'aquest descans. Bones vacances!

Espolsada... Si el llegeixes, en parlem...

novesflors ha dit...

El llibre és "El salze cec i la dona adormida".