17 de setembre del 2007

Viatges per l'Scriptorium


Paul Auster.
VIAJES POR EL SCRIPTORIUM.
Ed. Anagrama.
"Si se quiere contar una historia con garra no hay que tener compasión."
"Bonita expresión, doctor: Razonamiento Imaginativo. ¿Desde cuándo tiene la imaginación algo que ver con la razón?"
"Encontrarme al aire libre, alzar la cabeza hacia el immenso cielo y acabar con la mirada perdida en el infinito."
Apunts austerians sobre el llenguatge, la identitat, la memòria, i les seves relacions. Apunts sobre l'autor, el narrador, els personatges, i les seves relacions. Apunts sobre el procés creatiu, la realitat, la imaginació, i les seves relacions. Però, apunts.
"Sin Míster Blank no somos nada, pero la paradoja es que nosotros, seres puramente imaginativos, sobreviviremos a la mente que nos creó."
El senyor-en-blanc es desperta, no recorda, és observat per unes càmares, en un espai reduït. Encara sap llegir. Encara pot anotar noms en una llibreta. Passaran visites, homenatge a personatges d'altres novel.les: Míster Blank- Míster Auster.
Viatge per l'Scriptorium, o com utilitzar la literatura per a descriure la literatura mateixa.

7 comentaris:

samain ha dit...

Un començament molt kafkià... personalment, no el considero un dels millors de l'Auster... qui sap si la ment en blanc comença a afectar-lo!

ragnarok ha dit...

Llibre divertit, si intentes buscar a quina novel.la pertanyen "les visites" que rep Míster Blank... com allò de buscar les diferències! No està malament, però el senyor Auster potser pateix la malaltia "misteriosa" del protagonista (si no recordo malament en una entrevista ho deia), pel que té mèrit... tot i que és ben bé cert allò de "cria fama y héchate a dormir"!

Ferdinand ha dit...

Llegeix "Plan de evasión". de l'Adolfo Bioy Casares. Res més.
Ps: No m'agrada l'Auster, però he hagut de llegir tots els seus llibres per poder dir-ho amb seguretat.

digue'm ariadna ha dit...

Gulchenruz... Apunto la recomanació que dieu que llegeixi... Pel que fa a l'Auster, el fet de llegir "tots els seus llibres" em crea un dubte: quan un escriptor no agrada, o es considera que no és bo, necessita fer-se la lectura completa de tota la seva obra?

Ferdinand ha dit...

Si, perquè alguna obra pot sorpendre't.

Anònim ha dit...

A mi Auster m'agrada molt, però no sé què em va passar amb aquest llibre, que no he aconseguit acabar-lo.

digue'm ariadna ha dit...

Anònim/Anònima... Benvingut/ benvinguda al laberint... Trobo que aquest llibre no deixen de ser apunts, i si bé el vaig acabar, sí que és el motiu pel qual, de moment, no m'he plantejat de llegir el seu darrer llibre publicat...
... Ens llegim...