15 de juny del 2010

La maravillosa historia de Peter Schlemihl

Adelbert von Chamisso
LA MARAVILLOSA HISTORIA DE PETER SCHLEMIHL
Ed. Nórdica Libros
Il.lustracions d' Agustín Comotto.

"Sonó la hora.
Me quedé sentado, los ojos clavados en las agujas del reloj, contando los segundos y minutos, que eran como puñaladas. Cada ruido me estremecía. Así amaneció. Las horas se sucedían unas a otras, pesadas como plomo. Llegó el mediodía, pasó la tarde, llegó la noche, las agujas avanzaban y mi esperanza se marchitaba; sonaron las once y no pasó nada; los últimos minutos de la última hora se desvanecieron y no pasó nada; sonó el primero y el último toque de las doce, y ya sin esperanzas y vertiendo infinitas lágrimas, caí desplomado sobre mi lecho."

En Peter va bescanviar allò que volia l'home vestit de gris, per una bossa sempre plena d'or. La riquesa, el prestigi, l'èxit, tot, no eren res sense ella. Ho va saber ben aviat, però va fer tard. Un any i un dia era el termini a complir per gaudir d'un destí brillant o enfonsar-se en la foscor. Però aquest cop, en Peter no va acceptar el nou tracte de l'home vestit de gris.
Sense ella, tothom fugia d'ell; sense ella, ell va acabar fugint de tothom. Sol i calçat amb les botes de les set llegües, va viatjar, va estudiar i ens va deixar aquesta lliçó.

"Si es que quieres vivir entre los hombres, amigo mío, aprende a estimar en primer lugar tu sombra y después el oro. Pero si solo quieres vivir para tí y para tu íntimo perfeccionamiento, entonces no necesitas ningún consejo."

Il.lustració d'Agustín Comotto, pàgina 84.



... "L'ombra, segons els antics, és allò que sobreviu d'una persona, el seu record vivent"...

8 comentaris:

novesflors ha dit...

Recorde que el vaig llegir ja fa temps i em va agradar, em va semblar original un home que no té ombra... Crec recordar també que té un narrador editor, algú a qui li arriba la història per casualitat i la conta.

digue'm ariadna ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
digue'm ariadna ha dit...

Novesflors... et deixo l'enllaç a l'adaptació que va dirigir José Esteban Alenda, La Increíble Historia del Hombre Sin Sombra...
=:)

novesflors ha dit...

Gràcies, Ariadna però he arribat tard. He seguit el teu enllaç i m'indica que l'usuari ha suprimit aquest vídeo.

digue'm ariadna ha dit...

Novesflors... ho sento, no m'hi havia fixat, et deixo aquest altre enllaç =;)...

novesflors ha dit...

Aquest enllaç sí que funciona. Gràcies. M'ha agradat.

Mireia ha dit...

És una història ben especial, jo només n'he llegit l'adaptació per nens, però em va agradar

digue'm ariadna ha dit...

Mireia... m'agrada molt la col.lecció de llibres il.lustrats de l'editorial Impedimenta, tant per la selecció d'obra i escriptor com per la tria d'il.lustrador, aquest cop no hi havia video =:( ...