2 de març del 2009

De... El...


... lector.


"Al primer cop d'ull hauries dit que era lletra d'una criatura. Però el que la lletra dels nens té de maldestra i desmanyotada, aquí era brutal. Es veia la resistència que Hanna havia hagut de vèncer perquè una línia conformés una lletra, i les lletres, paraules. La mà d'una criatura vol desviar-se cap aquí i cap allà i cal mantenir-la en la trajectòria de l'escriptura. La mà de Hanna no volia pas anar enlloc i calia obligar-la a avançar. Les línies que formaven les lletres recomençaven contínuament en pujar, en baixar, abans de les corbes i les serpentines. I cada lletra era una nova batalla amb una nova inclinació, recta o tombada, sovint també amb altura i amplada errònies."


Bernhard Schlink. Retall de: EL LECTOR.

6 comentaris:

kweilan ha dit...

Al veure la pel.li em vaig interessar pel llibre i l'he llegit aquest cap de setmana. Em va agradar. El que no sabia és que l'autor és el creador del detectiu Selb de qui havia llegit alguna novel.la policíaca i que són bastant entretingudes.

Anònim ha dit...

Hola,
el llibre en el seu moment em va agradar, pel respecte pels llibres i la lectura.La pel.lícula em sembla una adaptació bona i fidel al llibre.
El tros que has triat fa referència a l´escriptura, m´agrada. LLIBRES, LECTURES, ESCRITS, HISTÒRIES...
Imma

L'Espolsada llibres ha dit...

Doncs jo no l'le pogut acabar. L'he trobat molt cinematogràfic, tot i que encara no he vist la pel·lícula, però el llibre...

Anònim ha dit...

No ets l'únic l'espolsada, un company meu de feina tampoc no se'l va acabar, així que "un menys per a la llista de lectures que m'esperen"

digue'm ariadna ha dit...

... M'interessa la reflexió sobre l'escriptura. Aquest aprenentatge que fem de petits i que anem oblidant, assumint i normalitzant-lo amb el temps. Veure com algú comença a escriure de gran, l'esforç que comporta tota la descoberta de la lectoescriptura a una edat que s'allunya de la que estem acostumats, és un procés admirable. No sé cap a on aniria la meva lletra, les meves paraules, si ara comencés a agafar el llapis per primer cop, ni sé com els mots entrebancats, de les pàgines dels llibres que omplirien les meves lectures, anirien dibuixant imatges, ressons i emocions dins meu. La veritat, no ho sé...

horabaixa ha dit...

Hola Ariadna,

Referent a el teu comentari. D'aprendre a escriure de gran. Pots fer una prova.

Agafa el llapis amb la mà que no és la que escrius habitualment. Intenta escriure paraules entrellaçades. Un text.