6 d’agost del 2008

Las encantadas


Herman Melville
LAS ENCANTADAS
Ed. Berenice

"Con un fragmento oxidado de una daga en una mano y un trozo de una jarra de vino en la otra, me senté en el ruinoso sofá verde del que he hablado y medité larga y profundamente sobre aquellos bucaneros. ¿Era posible que un día robaran y asesinaran, festejaran al día siguiente y descansaran tornándose meditabundos filósofos, poetas rurales y constructores de asientos el tercero? No era tan imposible, después de todo, pues considerad las vacilaciones del hombre. Aun así, por extraño que parezca, debo albergar un pensamiento caritativo, a saber: que entre aquellos aventureros había algunas almas caballerosas y amigables, capaces de una virtud y una serenidad genuinas."
DESCRIPCIÓN SEXTA:
LA ISLA DE BARRINGTON Y LOS BUCANEROS.


Un punt calent. Infiltracions de magma que trenquen una placa, creen cons volcànics i generen illes i illots. Un arxipèlag envoltat de forts corrents marins que dificulten la navegació. Les Illes Encantades dels mariners. Les Illes Galápagos d'aquell naturalista que va trasbalsar els origens.

Illes volcàniques plenes de tortugues gegants i iguanes. Mirades que travessen el temps i evoquen l'infinit. Caus de pirates, nàufrags, assassins, rebutjats, abandonats, exiliats, fugitius, pensadors i solitaris. Refugi de les fugides, dels somnis i dels deliris. Una follia de roca i vida davant d'un abisme.

Un paisatge feréstec, pobre i ric, ple de bocins de vida, engrunes d'imaginació i retalls d'ironia. Deu fragments on la descripció va més enllà de la roca i es projecta en la condició humana.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Encara no he llegit res d'ell! Volia començar per Bartleby, Moby Dick tira d'esquena quan veus el volum del llibre: deu ser la calor que fa que busqui ombra, aire i llibres no molt gruixuts :p

digue'm ariadna ha dit...

Aina... realment un lloc per llegir amb ombra i aire fesc és d'agrair en aquests dies. Bona lectura...

Jordi Gonzalez ha dit...

Melville és un d'aquells autors que tinc pendents de llegir més ja que Moby Dick em va encantar.