19 d’octubre del 2012

Un altre got d'absenta



Tina Vallès
UN ALTRE GOT D'ABSENTA
Ed. LaBreu

"Es despulla de bolígraf, llibreta, teclat i pantalla, es calça una tercera persona ben fresca i es mira per dins i per fora: la retratista vol retratar-se.
Et despulles de bolígraf, llibreta, teclat i pantalla, et calces una segona persona ben còmoda i et mires per dins i per fora: la retratista vol retratar-se.
Em despullo de bolígraf, llibreta, teclat i pantalla, em calço una primera persona ben atrevida i em miro per dins i per fora: la retratista vol retratar-se."
La retratista vol retratar-se.

"Obre bé els ulls, mira": imatges plenes de rostres, expressions. I escolta: ressons carregats de costums, de vicis, d'identitats. Notes aquell gust real, salat, dolç, amarg, agre, picant, àcid, i t'omples de tendresa per uns i per altres. I quasi sense adonar-te, et trobes davant una finestra, observant, sense perdre detall, els batecs creuats de tots els veïns. I acabes mirant per l'espiell de la porta i escoltant a l'altra banda de la paret.

Giro el tub i el reflex a les cares del prisma multipliquen les formes retallades. Els colors dibuixen rostres i creuen vides, sense poder deixar de mirar per l'altre extrem, giro i torno a girar.

Imatge de la xarxa: fons d'escriptori.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!
Els relats d´Un altre got d´absenta són observació i descripció pura. Ho puc haver pensat, però la gràcia de la Tina Vallès són les paraules.
Personatges reals, cadascú amb el seu anar i venir, n´hi ha de tots colors.

BON ANY 2013!!

Imma C.

digue'm ariadna ha dit...

Imma... així és, de tots colors. Molt bon any...