10 de maig del 2010

Artistes insòlits



Daniel Monedero- Óscar T. Pérez
ARTISTES INSÒLITS
Ed. La Galera

"El pintor del fum pinta allò que s'emporta l'aire, allò que és fugitiu, allò que té de fugisser la realitat. Voldria exposar en un museu sense portes ni parets, li agradaria exposar en un museu sobre els núvols, però com que no ho pot fer, es lliura a un estil amb uns traços que sembla que tenen ales per arrencar a volar."

I nosaltres també volem a través de les pàgines, més enllà de la tinta, bressolats per les paraules, acompanyats per les imatges. Ens enlairem seguint uns artistes que s'escapen de l'ordinari. Iniciem un fantàstic recorregut on trobem la fidelitat del mirall resseguint detalls eteris. Copsem el moment àlgid d'una flor entenent el desig d'aturar l'instant. Descobrim que hi ha qui treballa dormint i que no cal deixar de satisfer l'estòmac i l'esperit. Cedim a l'obsessió d'aconseguir capturar allò que fuig submergint-nos en estranyes belleses. Ens deixem seduir per les formes fosques de les projeccions mentre l'art s'omple de dits i de peus. Nodrim la memòria de creacions allunyades del pinzell només per dotar de realitat l'artifici. I callem l'arribada tardana a les modes en topar amb l'anonimat d'una signatura.

Vides que perden el contorn i es barregen amb les obres.
Obres que per definir-se, es confonen amb les vides.

Els creadors i les creacions i el món de l'art, des de dins i des de fora. Relats de personatges curiosos, iròniques cròniques de Daniel Monedero. Imatges de formes suggerents, fascinant traç d'Óscar T. Pérez.
Un llibre, un àlbum, un catàleg, bell i insòlit.

Imatge video (elcanibalibro).

5 comentaris:

Anònim ha dit...

La dona justa l´han portada al llenguatge teatral, aquests dies la fan al Teatre Borràs. Les interpretacions femenines de la Rosa Novell i la Cristina Plaza m´han agradat molt, com també l´escenografia.
Una bona manera de recordar-nos Sandor Marai
Imma

mar ha dit...

Genial el video, fan venir ganes de comprar el llibre!
En el bloc dels autors, hi ha altres llibres que pinten també molt bé, els has llegit? He de fer un regal i seria una bona opció, tot i que no sé si els trobaré en la llibreria de prop de casa :( , ja se sap!

digue'm ariadna ha dit...

Imma... en més d'una de les novel.les que he llegit de Sándor Márai he tingut la sensació que bé podrien dur-se al teatre, per la ductilitat de la trama i el llenguatge. La dona justa no és la novel.la que més m'agrada d'ell, prenc nota de la teva recomanació...

Mar... benvinguda al laberint...Tant el video com l'apunt del seu blog fan venir ganes de llegir-lo. La gran orquesta de los animales m'ha agradat molt també. Tots dos són un bon regal...

El canibalibro ha dit...

Estimados amigos,

Somos los autores de "Artistas insólitos" y os queríamos agradecer de corazón vuestro comentario sobre el libro.

Muchísimas gracias.

Un saludo.

digue'm ariadna ha dit...

Canibalibro... bienvenidos al laberinto... gracias a vosotros por vuestro magnífico trabajo, un auténtico placer...