31 de desembre del 2009

Confessions d'una lectora...

... o una ullada ràpida a 365 dies

... M'agrada guardar els punts de llibre en un calaix, perquè sóc de les que marquen la pàgina doblegant la punta superior, mentre que el doblec de la punta inferior deixa constància d'allò que subratllo a llapis. Sovint, aturo la lectura per marcar quatre ratlles, acompanyar-les de paraules, omplir de gargots els marges, escriure unes frases que no tenen res a veure amb la lectura o tenen més relació de la que jo em penso. Si és un regal, a la primera pàgina, hi ha el nom i la data, i millor encara si hi escriuen una dedicatòria. I, en acabar la lectura, el mes i l'any en que l'he llegit o rellegit i potser un petit apunt, que després pot arribar a perdre's pel laberint, tanquen la darrera pàgina. Llavors, en una llibreta feta a mà i folrada de roba, prenc nota del llibre llegit, hi són tots des de que me la van regalar fa anys. I, en una llibreta negra guardo aquells paràgrafs que m'han captivat... Mai em vaig proposar de fer-ho així, d'alguna manera va anar sorgint i s'ha anat arrelant. Ara, aquest laberint forma part de com llegeixo i de com m'agrada compartir la meva lectura. Sense un rumb massa definit, els dies passen i sóc la primera que se sorpren i es meravella de com aquest vagareig continua, ple de lectures i de comentaris, creant-se dia a dia, com crec que s'ha d'anar formant qualsevol lectora o lector...

... Aquest escrit tanca un any molt especial. L'aparició de molts dubtes, de moltes preguntes, m'ha dut a buscar respostes en llibres que no havia llegit abans. He retornat al plaer de lectures oblidades on la vista, el tacte i l'oïda duen històries senzilles. He vist disminuir el meu temps per invertir-lo en un altre temps... Potser per aquestes i moltes altres raons, les lectures del 2009 caben en un sol full de paper...




Aquest darrer escrit de l'any, s'origina arran de tres apunts de Mireia -17, paraules i llibres 2009-, i dels llistats de lectura de Kweilan i de SU.

... Bones lectures per aquest any que comença...

13 comentaris:

Mireia ha dit...

Ups, tinc culpa de moltes coses. Si no et sap greu et prenc el full a mà i l'afegiré a la llista de posts fets a mà.
Bon any i que el proper porti moltes i bones lectures

L'Espolsada llibres ha dit...

Quin apunt més bonic :)
És curiós l'itinerari que anem resseguint i les maneres d'anotar les lectures i els llibres. Continua compartint les teves lectures.
Bon any!
Mireia tant de bo totes les culpes fossin com aquesta!

Ferdinand ha dit...

La Tralla Vic, La Tralla Ripoll, Laie, La Central (c\Mallorca), frequentes unes molt bones llibreries, llàstima que a la de Vic hi vens massa poc. Què tal "La pista de hielo"? M'agrada l'apunt, aquest post.
Jo he acabat l'any amb Faulkner i el començaré amb Faulkner, i per mooooooooooolt temps pugui llegir el millor.
Cuida't molt, un petó i que tinguis bona entrada d'any nou. 2010!

Salut i Faulkner,
Fgt

Anònim ha dit...

Encriptada com sempre ;p
Menys temps per a tu?! Qualsevol ho diria després d'ampliar el teu llistat.
Feliç 2010!
M

kweilan ha dit...

Un apunt que dona bo de llegir i una llista molt interessant. Al llarg de l'any he fet cas de les teues recomanacions i ara me n'apunto uns quants. Bon Any 2010, Ariadna!!

Sadurní ha dit...

Molt Bon Any Nou 2010!

Salut,
S.

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

Normalment les grans coses ocupen poc espai. Bon any Ariadna i gràcies.

novesflors ha dit...

Sí, bones lectures per al 2010.

jacob ha dit...

Preciosa confessió per acabar l'any. Et desitjo un bon any i que els dubtes t'acompanyin per poder seguir encoratjar-nos amb les teves lectures.
Una abraçada

Biel Barnils Carrera ha dit...

Bon 2010!

Ferdinand ha dit...

Messi Christmas, and a Xavi new year. Al loro amb la sobreDOS-SIS de Zlatas de caviar i turro-yayà... no anem a Pique, a fer Guardiola pel 2010.
Bon any!
Fgt

digue'm ariadna ha dit...

... Moltes gràcies...
=:)

SU ha dit...

Arribo tard, Ariadna... i veig que el 2010 et prova, com sempre.

No em canso de llegir-te.

Gràcies,

SU