29 de desembre del 2007

De... Els...



... llibres.


"Amb els llibres passa exactament el mateix. Però així com el lector apassionat no pot aturar la vida si no és prenent la decisió de tallar-la, els llibres sí que pot aturar-los en el moment més esplendorós, quan les possibilitats són encara nombroses. Per això no n'acaba mai cap. En llegeix només els inicis, les primeres pàgines com a màxim. Quan el ventall de bifurcacions de la història es va reduint i el llibre comença a avorrir-lo, el tanca i el col.loca a la prestatgeria, per ordre alfabètic del cognom de l'autor."

Quim Monzó. Retall del conte: ELS LLIBRES.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

A aquest curiós lector no se li cauran mai els llibres de les mans perquè els desa abans d'hora, s'evita decepcions però també es perd grans lectures.
M.

Josep Maria Augé ha dit...

Mmm...això es com el que li succeix al Will Hunting amb les noies: mantenia una relació amb elles molt curtes pq així es quedava amb una grata impressió abans de poder coneixer-la profundament i copçar que, com tothom, darrera la bellesa tb hi ha defectes...

mo mir ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
digue'm ariadna ha dit...

... Si dels llibres només llegeixo les primeres planes, on tot són espectatives i infinites possibilitats. Si de les relacions només em quedo amb les primeres impressions, on les imatges i reaccions poden ser miratges. Segurament evitaré decepcions i defectes, veure una superfície perfecta i seductora, però, desconeixeré l'essència...

Mireia ha dit...

Ben dit, cal coneixer les persones i els llibres amb profunditat, sovint els petits defectes tenen el seu encant

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

és en la profunditat quan coneixem l'ànima de les coses...i també dels llibres i de les persones
petons

L'Espolsada llibres ha dit...

És evident que l'exterior dels llibres acumulen molta bellesa (i un bon màrqueting darrere), si no es va més enllà de les tapes, les guardes, les faixes ens perdem tantes històries per viure!